Muusikot

OLLI-PEKKA KAJASVIITA

Sellisti Olli-Pekka Kajasviita on kotoisin Kemijärveltä, jossa hänen ensimmäisenä ja pitkäaikaisimpana opettajaan toimi Kai Leinonen. Sellonsoiton ammattiopinnot Oulun seudun ammattikorkeakoulussa Olli aloitti vuonna 2001. Musiikkipedagogiksi hän valmistui kesällä 2007 opettajanaan Lauri Laitinen. Seuraavana vuonna Kajasviita teki solistiset erikoistumisopinnot Oulun seudun ammattikorkeakoulussa opettajanaan Sibelius-Akatemian lehtori Marko Ylönen.

Olli Kajasviita on konsertoinut useaan otteeseen mm. Oulussa, Kemijärvellä ja Vaalassa. Turun sellokilpailuihin osallistuminen 2006 helmikuussa toi hänelle kokemuksen kansallisista kilpailuista. Useilla mestarikursseilla Kajasviidan opettajina ovat olleet mm. Jan-Erik Gustafsson, Hannu Kiiski, Martti Rousi, Arturo Bonucci sekä Erkki Lahesmaa. Orkesterisolistina Kajasviita on soittanut Oulu Festivon solistina Shostakovichin sellokonserton ja Kemin kaupunginorkesterin solistina Dvořákin sellokonserton.

Orkesterisoittajana Olli Kajasviita on toiminut jo opiskeluaikanaan sinfoniaorkesteri Festivosa. Hän osallistui pohjoismaisen orkesteri Nordenin kiertueelle ja on toiminut Oulu Sinfonian sijaisena vuosina 2004-2005 sekä 2006-2008. Syksystä 2008 hän on Kemin kaupunginorkesterin soolosellisti. Kauden 2011-2012 Olli toimi Lapin kamariorkesterin sellon äänenjohtajana. Kvartettityönsä lisäksi Olli-Pekka Kajasviita opettaa Länsi-Pohjan musiikkiopistossa sellonsoittoa ja toimii Kemin kaupunginorkesterin soolosellistinä.