Muusikot

Meri-Lapin jousikvartetti

Klikkaa nimeä nähdäksesi esittelyn.

 

VIERAILIJAT

Vuosien varrella Kemin kaupunginorkesteri on saanut vierailijaksi maamme eturivin solisteja ja kapellimestareita.

LAULAJIA

Karita Mattila, sopraano
Helena Juntunen, sopraano
Kaisa Ranta, sopraano
Mari Palo, sopraano
Eeva Hartemaa, sopraano
Marjukka Tepponen, sopraano
Mia Huhta, sopraano
Hanna-Leena Haapamäki, sopraano
Tiina Vahevaara, sopraano
Anna-Maria Jurvelin, sopraano
Essi Luttinen, sopraano
Virve Karén, sopraano

Virpi Räisänen, mezzosopraano
Annastiina Tahkola, mezzosopraano
Sari Hourula, mezzosopraano
Ann-Marie Heino, altto

Charles Barbier, kontratenori
Tuomas Katajala, tenori
Aki Alamikkotervo, tenori
Jussi Myllys, tenori
Niall Chorell,tenori

Juhani Alakärppä, baritoni
Hannu Niemelä, baritoni
Petri Pussila, basso
Petri Antikainen, basso
Markku Liukkonen, basso

JOUSISOITTAJIA

Pekka Kuusisto, viulu
Minna Pensola, viulu
Antti Tikkanen, viulu
Tami Pohjola, viulu
Sara Etelävuori, viulu
Eriikka Maalismaa, viulu
Raymond Cox, viulu
Mikko Sorri, viulu
Lilli Maijala, alttoviulu
Karri Perälä, alttoviulu
Tuomas Lehto sello
Marko Ylönen sello
Heikki Takkula, sello
Sanna Palas-Lassila, sello
Samuli Peltonen, sello
Harri Österman, sello
Olli-Pekka Kajasviita, sello

PUHALTAJIA

Annaleena Puhto, huilu
Pasi Pirinen, trumpetti
Noora Kärnä, fagotti
Jukka Perko, saksofoni
Sami Junnonen, huilu
Jukka Harju, käyrätorvi
Christoffer Sundqvist, klarinetti
Jouko Harjanne, trumpetti
Mikko-Pekka Svala, fagotti
Aki Välimäki, trumpetti
Regina Hamarikivi, oboe

MUITA

Virve Räisänen, piano
Kalevi Kiviniemi, urut
Risto Lauriala, piano
Leif Segerstam, piano
Anni Kuusimäki, harppu
Jyrki Myllärinen, kitara

KEVYEN MUSIIKIN SOLISTEJA JA YHTEISTYÖTAHOJA

Vesa-Matti Loiri ja Peter Lerche, kitara
Laura Voutilainen ja Sami Saari
Lasse Mårtenson
Maarit Hurmerinta ja Pave Maijanen
Urpo ja Turpo (Ulla ja Pasi Piispanen)
Katti Matikainen ja Nakkirakki
Anssi Tikanmäen orkesteri
Oulu All Star Big Band

KUOROJA

Länsi-Pohjan oratoriokuoro
Tuiran kamarikuoro
Kamarikuoro Aiolos
Seitakuoro
Länsi-Pohjan musiikkiopiston lapsikuoro
Karihaaran koulun lapsikuoro
Lapsikuoro Musette
Nuorisokuoro Serinetti
Meri-Lapin poikakuoro

KAPELLIMESTAREITA

Santtu-Matias Rouvali
Jaakko Kuusisto
Atso Almila
Erkki Lasonpalo
Anna-Maria Helsing
Markku Johansson
Jani Telaranta
Dmitri Slobodeniouk
Jari Välimäki
Tuomas Lampela
Riku Niemi
Mikk Murdvee
Timo Hannula
Sasha Mäkilä
David Claudio
Tomas Djupsjöbacka
Leo McFall
Esa Heikkilä
Teemu Honkanen

 

TAITEELLISET JOHTAJAT

Erkki Aaltonen (1966-1973)
Seppo Uurtimo (1974-1980)
Pertti Hynninen (1980-2006)
Jukka Myllys (2007-2014)
Erkki Lasonpalo 2016-

 

Mikko Sorri

konserttimestari

Mikko Sorri on kotoisin Jokioisista ja aloitti viulunsoiton opinnot Forssan musiikkikoulussa vuonna 1987. Lukioaikana harrastus syveni haaveeksi muusikon ammatista ja syksyllä 2000 hän aloitti ammattiopinnot Turun ammattikorkeakoulussa. Mikko opiskeli Araik Resjanin oppilaana ja valmistui musiikkipedagogiksi keväällä 2005. Samana keväänä hän valmistui myös kirkkomuusikoksi Turun konservatoriosta. Vuosina 2005-2007 hän suoritti viulunsoiton erikoistumisopinnot Turun ammattikorkeakoulussa Janne Malmivaaran johdolla. Mikko valmistui Sibelius-Akatemian maisterilinjalta Erkki Kantolan oppilaana vuonna 2010. Kesäkursseilla Mikkoa ovat opettaneet Philippe Graffin, Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, Vilmos Szabadi, Pavel Vernikov ja Simo Vuoristo.

Ennen Kemiin tuloaan Mikko on työskennellyt viulistina Turun, Tampereen, Rovaniemen, ja Hämeenlinnan orkestereissa, sekä mm. teatterissa ja viihdeorkesterissa. Hän opetti myös kolme vuotta pianon vapaata säestystä Turun konservatoriossa. Mikko on esiintynyt kaksi kertaa Turun Filharmonisen orkesterin solistina nuorten solistien konserteissa vuosina 2005 ja 2007. Kvartettityönsä lisäksi Mikko Sorri opettaa Länsi-Pohjan musiikkiopistossa viulunsoittoa ja johtaa nuorten jousiorkestereita sekä toimii Kemin kaupunginorkesterin konserttimestarina.

Anna-Maija Ylisuvanto

2.viulu

Anna-Maija on syntynyt Kemissä. Hän aloitti viulunsoiton 9-vuotiaana silloisessa Kemin musiikkiopistossa ja opiskeli vuosina 1978-82 Turun yliopistossa musiikkitiedettä. Hän on toiminut vuodesta 1980 Länsi-Pohjan musiikkiopiston viulunsoitonopettajana. Anna-Maija on soittanut Meri-Lapin jousikvartetissa vuodesta 1987 ja toimii kvartettityönsä lisäksi Kemin kaupunginorkesterissa 2. viulun äänenjohtajana. Hän on soittanut myös mm. Pohjoiskalotin sinfoniaorkesterissa.

Karri Perälä

alttoviulu

Karri  Perälän syntymäpaikka on Helsinki, mutta perhe muutti Turkuun Karrin ollessa alle vuoden ikäinen. Viuluopinnot alkoivat Turun konservatoriossa vuonna 1977. Turusta Karrin perhe muutti Lappeenrantaan, jossa alkoivat alttoviulunsoiton opinnot viulun sivuaineena 1985. Karri ihastui alttoviulun tummaan ääneen ja viimeisenä musiikkiopistovuotenaan alttoviulusta tuli hänen pääinstrumenttinsa.

Karri aloitti ammattiopinnot Sibelius-Akatemiassa 1990 opettajanaan Matti Hirvikangas.

Lukuvuoden 1994-1995 Karri opiskeli Heim Taubin oppilaana Tel Avivissa, Israelissa. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 1998 Tommi Aallon johdolla ja toimi sen jälkeen alttoviulun- ja viulunsoiton lehtorina Tampereella. Alttoviulunsoiton mestarikursseja ammattiopintojen ohessa kertyi mm. Vladimir Mendelssohin, Diemut Poppenin, Fjodor Drushinin, Yuri Gandelsmanin ja Rainer Moogin johdolla. Kamarimusiikkia Karri on opiskellut mm. Risto Poutasen opissa. Karri Perälä voitti II palkinnon kansainvälisessä kamarimusiikkikilpailussa 1992 Porto Gruarossa italialaisten muusikoiden kanssa.

Karri on soittanut Suomen maineikkaimpien orkestereiden riveissä, joista mainittakoon Suomen kansallisooppera, Radion sinfoniaorkesteri ja Virtuosi di Kuhmo. Näiden lisäksi Karri on kartuttanut orkesterikokemustaan mm. Tampere Filharmoniassa, Lappeenrannan kaupunginorkesterissa, Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan orkesterissa. Tampereella lehtorina toimiessaan Karri Perälä oli perustamassa TampereRaw -nykymusiikkiyhtyettä, joka on tehnyt  erityisesti säveltäjä Jouni Kaipaisen ja hänen sävellysoppilaidensa kanssa yhteistyötä. Ensimmäinen solistikokemus tuli Lappeenrannan kaupunginorkesterin Nuorten solistien konsertissa 1989, jossa Karri soitti J.N. Hummelin Fantasian. Se valmistui vuoden aikana Veikko Kososelta saaduilla soittotunneilla Helsingissä. Kemin kaupunginorkesterin solistina Karri on ollut vuosina 2006 ja 2008. Kvartettityönsä lisäksi Karri Perälä opettaa Länsi-Pohjan musiikkiopistossa alttoviulunsoittoa sekä toimii Kemin kaupunginorkesterissa alttoviulujen äänenjohtajana.

Olli-Pekka Kajasviita

sello

Olli-Pekka Kajasviita on Kemijärveltä kotoisin, jossa hänen ensimmäisenä ja pitkäaikaisimpana opettajaan toimi Kai Leinonen. Sellonsoiton ammattiopinnot Oulun seudun ammattikorkeakoulussa Olli aloitti vuonna 2001. Musiikkipedagogiksi hän valmistui kesällä 2007 opettajanaan Lauri Laitinen. Seuraavana vuonna Kajasviita teki solistiset erikoistumisopinnot Oulun seudun ammattikorkeakoulussa opettajanaan Sibelius-Akatemian lehtori Marko Ylönen.

Olli Kajasviita on pitänyt useita konsertteja muun muassa Oulussa, Kemijärvellä ja Vaalassa. Turun sellokilpailuihin osallistuminen 2006 helmikuussa toi hänelle kokemuksen kansallisista kilpailuista. Useilla mestarikursseilla Kajasviidan opettajina ovat olleet muun muassa Jan-Erik Gustafsson, Hannu Kiiski, Martti Rousi, Arturo Bonucci sekä Erkki Lahesmaa. Orkesterisolistina Olli-Pekka on soittanut kaksi kertaa. Oulu Festivon solistina hän soitti Shostakovichin sellokonserton nro 1 keväällä 2004. Syksyllä 2009 hän soitti Kemin kaupunginorkesterin solistina Dvoƙákin sellokonserton.

Orkesterikokemusta Olli Kajasviidalla on sinfoniaorkesteri Festivosta, jossa hän soitti useita vuosia opiskeluaikanaan. Hän on käynyt myös pohjoismaisen orkesteri Nordenin kiertueella kesällä 2003. Oulu Sinfoniassa Kajasviita on toiminut sijaisena vuosina 2004-2005 sekä 2006-2008. Syksystä 2008 hän on toiminut Kemin kaupunginorkesterin soolosellistinä. Kauden 2011-2012 Olli toimi Lapin kamariorkesterin sellon äänenjohtajana. Kvartettityönsä lisäksi Olli-Pekka Kajasviita opettaa Länsi-Pohjan musiikkiopistossa sellonsoittoa ja toimii Kemin kaupunginorkesterin soolosellistinä.

Kanerva Mannermaa

viulu

Kanerva Mannermaa (s. 1993) aloitti viulunsoiton 3-vuotiaana Joanna Cydejko-Lujan oppilaana. Vuonna 2000 hän siirtyi Itä-Helsingin musiikkiperuskouluun ja sitä kautta Helsingin juniorijousiin, opettajinaan mm. Geza Szilvay, Heidi Viksten sekä Lauri Untamala. 2004-05 hän opiskeli Larisa Fyodorovan johdolla Ulan-Uden musiikillis-humanistisessa lyseossa, ja 2006-08 Pietarissa Rimsky-Korsakovin collegen musiikkikoulussa Vladimir Andreyevin oppilaana. Tämän jälkeen hän palasi Itä-Helsinkiin Lauri Untamalalle, vaihtaen Seppo Tukiaisen yksityisoppilaaksi vuonna 2014. Kursseilla ja mestarikursseilla Suomessa sekä ulkomailla Kanervaa on opettanut mm. Florin Szigeti, Sonja Korkeala, Henning Kraggerud sekä Lars Bjørnkjær, ja konserttimestarikoulutusta hän on saanut Leon Spiereriltä, Simone Bernardinilta sekä Geza Szilvaylta.

Ennen aloittamistaan ammattiorkesterissa Kanerva on ehtinyt soittaa lukuisissa nuoriso-orkestereissa ja orkesteriakatemioissa, sekä kotimaassa että ulkomailla, usein konserttimestarin tehtävissä. Näissä häntä ovat kouluttaneet mm. Berliinin ja Oslon filharmoonikoiden sekä Gewandhaus-orkesterin muusikot. Keväällä 2015 hän aloitti sijaisuuden Mikkelin kaupunginorkesterissa, jatkaen syksyllä 2015 2. viulun äänenjohtajana. Vuoden 2016 hän soitti Sinfonia Lahden riveissä, ja siirtyi tammikuussa 2017 Kemin kaupunginorkesteriin konserttimestarin viransijaiseksi.

 

Yhteistyössä   

 

© Kemin kaupunginorkesteri